На Харківщині зареєстрували сказ тварини: що вирішили робити

16-19 грудня в Печенігах на Харківщині щепитимуть домашніх тварин. У селищі зафіксували сказ лисиці

У Печенігах Чугуївського району зафіксували випадок сказу тварини. На території селища знайшли тіло хворої на сказ лисиці. Наразі невідомо, чи поранила вона людей.

Випадок сказу лисиці Суспільне Харків підтвердила директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Любов Махота, інформують "Коментарі. Харків".

З 16 по 19 грудня в селищі обходитимуть двори і квартири та вимушено вакцинуватимуть котів, собак і свійських тварин за такими адресами:

вул. Незалежності, будинки №17-57;

пров. Незалежності, будинки №18-52;

туп. Поштовий;

пров. Молодіжний (Гагаріна);

пров. Карапиша;

пров. Дачний, від будинку N15 до вул. Харківської.

Загалом з початку 2023 року в Харківській області зареєстрували 105 випадків сказу тварин, серед них майже 50 відсотків складають коти, розповіла Суспільне Харків Любов Махота.

За її словами, протягом грудня збільшення кількості випадків не спостерігається, проте сказ тварин фіксують у громадах, де його не виявляли до того.

"Більш активно епізоотія протікає в Ізюмському, Куп'янському, Лозівському, частині Чугуївського району, крім Вовчанської та Старосалтівської громад. Також поодинокі випадки реєструються в Красноградському та Харківському районах", — зазначила Махота.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися