Під Харковом свідки допомогли зловити браконьєрів

Збиток, нанесений рибним запасам, становить 4 199 гривень

На Харківщині викрили порушників правил рибальства, які нанесли збитків на 4 тис. гривень. Про це повідомили у рибоохоронному патрулі Харківської області.

За даними відомства, вночі 25 червня на "гарячу лінію" надійшло повідомлення про порушення правил рибальства на ставку біля селища Шийковка Борівського району.

Рейдова група виявила двох порушників, які здійснювали вилов риби з гумового човна двома забороненими знаряддями лову – сітками. Таким способом рибалки встигли здобути 3,7 кг риби. Збиток, нанесений рибним запасам, становить 4 199 грн. Знаряддя лову та незаконно добуті біоресурси вилучили до рішення суду.

На порушників оформили протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП за грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) - тягне за собою накладення штрафів на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 680 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися