На Харківщині незаконно використовували водосховище: що там відбувалось

Сума збитків, завданих Великобурлуцькій селищній раді, складає понад 2,5 млн грн

У Харківській області виявили порушення при використанні водосховища. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Було повідомлено про підозру директору агрофірми за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненого щодо земель в охоронних зонах (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, агропідприємство, яке очолює підозрюваний, тривалий час використовувало для рибогосподарських потреб Великобурлуцьке водосховище, розташоване на території Куп’янського району.

Загальна площа земель, на яких розташоване водосховище, та прибережної смуги складає близько 400 га.

Підставою для користування водним об’єктом був Режим рибогосподарської експлуатації водойм та дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів. При цьому права користування водосховищем та земельними ділянками, на яких воно розташоване, у підприємства не було. У прокуратурі зазначили, що підприємство займалось рибогосподарською діяльністю без відповідних договорів оренди.

“Отже, директор агрофірми самовільно зайняв та використовував земельні ділянки для ведення промислового господарювання”, - повідомили у прокуратурі.

Сума збитків, завданих Великобурлуцькій селищній раді, складає понад 2,5 млн гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова, поданий в інтересах держави в особі Харківської міської ради, про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, визнання недійсним державного акта на землю та земельної ділянки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися