Харків'янину загрожує до 3 років позбавлення волі: що він скоїв

Зловмисник отримував передплату та не надавав обіцяну послугу

Мешканець Харкова ошукав щонайменше 11 людей, пропонуючи їм працевлаштування за кордоном. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У поліції розповіли, що зловмисник розміщував на Інтернет-ресурсах оголошення щодо надання послуг допомоги з працевлаштуванням за кордоном. Під різними приводами він просив потерпілих перераховувати завдаток чи повну вартість за послугу. Після отримання коштів блокував “клієнтів” та на телефонні дзвінки не відповідав. За такою схемою чоловік ошукав щонайменше 11 громадян.

На початку року до відділу поліції № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області надійшла заява від мешканки Івано-Франківської області. Жінка зазначила, що в пошуках роботи для батьків за кордоном звернулася до невідомого чоловіка, який пообіцяв оформити відповідні документи. Кількома транзакціями заявниця перерахувала на карту зловмисника близько 22 тис. грн, але замовлену послугу так і не отримала. 

В ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено причетність до злочину 26-річного мешканця Харкова.

25 грудня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника та вилучили банківські картки, мобільні термінали та інші докази злочинної діяльності чоловіка.

Наразі порушнику повідомили про підозру по 4 фактах скоєння злочинів за ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Також встановлена причетність фігуранта до більш ніж 11 фактів шахрайств під приводом працевлаштування за кордоном. 

За скоєні злочини йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нові шахрайські схеми.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися