Що може бути у Харкові на випадок блекауту

За цей рік Харків підготувався до можливих минулорічних сценаріїв

Задля належного функціонування усіх сфер громадського життя впродовж 2023 року в Харкові активно відновлювали та розвивали інфраструктуру, попри збройну агресію рф. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Зокрема, після численних обстрілів об’єктів критичної інфраструктури були проведені масштабні роботи з відновлення ТЕЦ і котелень Харкова. 

Також у рамках підготовки до опалювального сезону в місті переклали близько 220 км магістральних тепломереж, встановили 14 модульних котелень та п’ять мініТЕЦ. 

За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, різноманітні об’єкти інфраструктури були забезпечені альтернативними джерелами живлення. Так, під час блекаутів у Харкові готові працювати понад 1 тис. магазинів, більше 300 аптек та 100  АГЗС. У світлий час доби в місті працюють усі 48 ринків і торговельних майданчиків.

Крім того, впродовж 2023 року в Харкові налагодили транспортну інфраструктуру. Муніципальний громадський транспорт працює за графіком. Щодня містом курсує близько 70 трамваїв. Зараз на маршрутах фахівці проводять роботи з усунення пошкоджень, спричинених обстрілами. Зокрема, вони відновлюють маршрут №12 від Південного вокзалу до розворотного кола "Центральний парк". Трамваї планують пустити на цю лінію після новорічних свят.

Відповідно до рішення позачергової сесії міськради, яка пройшла в листопаді, на відновлення об’єктів критичної інфраструктури спрямовано ще 1,2 млрд грн.

"Ми не чекаємо на закінчення війни, а вже зараз відбудовуємо Харків", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові в ході перевірок громадських місць затримали чоловіків: що вони порушили

В Харкові підрозділами Управління ГУ ДМС у Харківській області спільно зі співробітниками СБУ, Національної поліції, Управлінням інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Харківським обласним центром зайнятості провели заходи з нагляду та контролю за виконанням міграційного законодавства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку міграційної служби.

На цей раз профілактичні заходи провели у сфері громадського харчування та на торгівельних майданчиків міста Харкова. Хто був виявлений під час перевірки – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися