Окупанти обстріляли Харківщину: прокурори показали наслідки

Прокурори зафіксували наслідки ворожих ударів по цивільних обʼєктах Харківщини

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, сьогодні приблизно об 11:00 російські військовослужбовці обстріляли смт Козача Лопань. Зазнали пошкоджень приватні домоволодіння.

Також 4 січня та вночі 5 січня ворог піддавав систематичним обстрілам с. Липці Харківського району.

У населеному пункті пошкоджено житлові будинки, адміністративні будівлі, господарчі споруди та автомобілі.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Їли сніг та пили воду з бліндажу: на Харківщині російське командування кинуло штурмовиків

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський опублікував відео допиту військовополоненого – командира відділення 350 мотострілкового полку з Санкт-Петербурга. Він розповідає, що до нього прийшли з повісткою додому та мобілізували, після чого він потрапив у Харківську область.

"Нам казали, що будемо на кордоні стояти, охороняти склади та мости. А потім відправили штурмувати Синьківку. Не було ні їжі, ні води, ні БК. Командування перестало виходити на зв'язок", – зазначив російський військовий. ЗСУ запропонували залишитися живим і він здався в полон.

Повне відео – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися