У Харкові сталося дві надзвичайні події: довелося рятувати людей

Завдяки оперативним і професійним діям вогнеборців на двох побутових пожежах вдалось врятувати четверо людей, серед врятованих двоє дітей

Повідомлення про першу пожежу на номер "101" надійшло учора о 15:34. Вона виникла у житловій п’ятиповерхівці на пр. Героїв Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

У квартирі на четвертому поверсі горіли домашні речі на площі 20 кв.м. В ній рятувальники 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини відшукали і вивели на свіже повітря господарку. Також, зважаючи на щільну задимленість всієї сходової клітини, вогнеборці евакуювали з небезпечної зони ще трьох мешканців будинку.

Приблизно за пів години (о 16:01) сталась друга пожежа. Цього разу на вул. Ініціативній. Також у квартирі на четвертому поверсі житлового 5-типоверхового будинку. Там горіли домашні речі на площі 10 кв.м. Людей всередині неї не було, проте у сусідній оселі, в яку проник дим, перебувала 65-річна жінка і двоє дітей (дівчинка 2013-го та хлопчик 2010-го років народження). Їх негайно винесли назовні рятувальники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини, врятувавши життя. Ліквідація першої пожежі відбулась о 17:00, другої – о 17:32. Причини їх виникнення з’ясовуються.

Нагадаємо, що учора близько 07:00 окупанти завдали масованої ракетної атаки по Харкову та області.

В обласному центрі пошкоджено навчальний заклад і підприємство, в якому виникла пожежа. троє людей постраждало, вісім – евакуйовані рятувальниками.

У м. Зміїв Чугуївського району ракетою пошкоджено приватний будинок. З-під завалів надзвичайники врятували двох чоловіків. Одна жінка загинула. Її тіло бійці ДСНС вилучили в ході аварійно-рятувальних робіт о 10:30.

Чотири рази надзвичайники залучались для надання допомоги водіям транспортних засобів у подоланні обледенілих або засніжених ділянках доріг. В одному з випадків вони визволили зі снігової пастки авто, в якому знаходились вагітна жінка, літня жінка та діти 4-х і 12-ти років. Загалом зі складних ділянок рятувальники витягли 4 легкових і 1 вантажних автомобіль.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов прокоментував можливість "великого наступу" на Харківщину з 15 січня

Начальник ХОВА Олег Синєгубов прокоментував статтю The Telegraph. З посиланням на наближене до ЗСУ джерело видання інформувало, що до масштабного наступу військ РФ готуються на Харківщині найближчими тижнями, можливо, з 15 січня. За даними джерела, про підготовку ворога можуть свідчити останні ракетні удари по цивільних об’єктах та позиціях українських військових у регіоні. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися