У Харківській області чоловік продавав метадон: де отримав ліки

Зловмисника затримали на 60 діб

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину - він продавав метадон, який отримував для лікування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У поліції пояснили, що 46-річний мешканець Красноградського району, перебуваючи на програмі замісної терапії від наркозалежності у декількох медичних закладах Харківської та Дніпропетровської областей, отримав наркотичний засіб метадон. Однак він не мав права виносити пігулки за межі лікувального закладу.

Протягом кількох місяців чоловік отримав від трьох медичних закладів близько 850 таблеток. 

Наприкінці вересня минулого року співробітники поліції викрили чоловіка у збуті наркотичної речовини. Під час санкціонованого обшуку в домоволодінні зловмисника вилучили докази протиправної діяльності. Встановлено, що раніше чоловік був судимий за аналогічні злочини.

Слідчі повідомили фігуранту кримінального провадження про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 308 (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

За скоєння злочинів правопорушнику загрожує позбавлення волі строком до 10 років. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові перевіряють факти зберігання наркотиків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися