Випускників університетів Харкова нагородили знаками пошани (посмертно)

Випускника соціологічного факультету Каразінського університету Олександра Чабана та випускника Харківського медичного університету Владислава Титаренка нагороджено знаками пошани Харківської обласної ради «За заслуги перед Харківщиною» (посмертно)

За героїзм при виконанні службових бойових завдань щодо захисту незалежності та суверенітету України, за відданість військовій присязі та українському народові, особисту мужність і відвагу під час оборони Харкова та Харківської області від російських окупаційних військ знаком пошани Харківської обласної ради "За заслуги перед Харківщиною" відзначено Олександра Чабана (посмертно). Рішення прийнято згідно з розпорядженням голови Харківської обласної ради від 6 грудня 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна, де навчався військовий.

Олександр Чабан народився у 1987 році, з відзнакою закінчив Соціологічний факультет Каразінського університету за спеціальністю "Політологія". Він був найкращим студентом курсу і під час навчання став головою Студентського наукового товариства університету.

Олександр був добровольцем, ветераном АТО. З початку повномасштабного вторгнення він повернувся на фронт у лавах 92-ї бригади. Олександр був командиром протитанкового взводу, разом зі своїми побратимами приймав перші бої на Харківщині. На початку війни Олександр організовував навчання бійців щодо ефективного застосування ПТРК Javelin.

Олександр Чабан загинув у бою 20 липня 2022 року на Харківщині біля села Гракове, прикриваючи собою побратима.

На заході Харківської обласної ради була присутня мати Олександра — Чабан Олена Семенівна, яка отримала відзнаку.

Також на заході знаком пошани Харківської обласної ради "За заслуги перед Харківщиною" (посмертно) нагороджено випускника Харківського медичного університету — Владислава Титаренка.

"Смерть Владислава Титаренка сколихнула всіх, юний хірург загинув у Куп’янську під час операції. Він такий юний вже керував хірургічною групою з лікування поранених воїнів. Оцініть один факт про цю молоду людину – за останній місяць своєї роботи він особисто провів понад 500 операцій. Владислав загинув 5 серпня 2023 року", – зазначила депутат Харківської облради Галина Куц.

Мати полеглого героя зазначила: "Наші діти зробили все, що змогли. Просимо вас усіх: пересічних громадян, чиновників — довести цю справу до кінця, допомогти здобути перемогу. Тільки після перемоги ми зможемо помститися й покарати тих, хто вкрав у нас наше майбутнє. Тепер ми захищаємо не тільки землю, де лежать наші батьки, а й землю, де лежать наші діти".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що відомо про ймовірність висадки ворожого десанту в Харківській області

Днями американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що рф може формувати десант для висадки в тилах наших військ. Як приклад згадується Гостомель на початку широкомасштабного вторгнення. Російські канали також активно розповсюджують новини про подібні операції, зокрема біля Харкова. У Центрі протидії дезінформації розповіли, що загрожує Харкову, пишуть "Коментарі. Харків".

Гороскоп на 18 січня: ці знаки Зодіаку сьогодні витратять чималу суму

Сьогодні багатьом знадобиться підтримка Четвер буде емоційним для багатьох знаків Зодіаку. Що не варто сьогодні робити, пишуть "Коментарі. Харків" з посиланням на поради астрологів.

Затримують на вулиці та відбирають документи: омбудсман про права представників ТЦК

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець прокоментував випадки силового затримання чоловіків призовного віку працівниками ТЦК СП. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв'ю чиновника виданню NV.ua. Дмитро Лубінець наголосив, що працівники військкоматів не мають права затримувати громадян прямо посеред вулиці або перевіряти документи у військовозобов'язаних. Читайте за посиланням.

На Харківщині судитимуть працівницю ліцею: що вона скоїла – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися