Найбільшу кількість катівень з моменту де окупації слідчі Нацполіції виявили на Харківщині

28 катівень з моменту деокупації виявили слідчі Нацполіції на Харківщині

Це найбільша кількість по Україні. Три з них лишаються не задокументованими через те, що розташовані в інтенсивно обстрілюваних населених пунктах на кордоні з рф. 

Усього від початку повномасштабного вторгнення слідчі Нацполіції виявили 88 місць несвободи та катівень на деокупованих територіях, де росіяни незаконно утримували та катували людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МВС України.

Серед найбільших — справа про катівню в Куп’янську. Офіційно потерпілими від рук окупантів у цій катівні визнані 67 людей, однак поліцейським відомо про тортури більш ніж 150 потерпілих. Деяких утримували понад 100 днів.

Серед потерпілих: школярі, пенсіонери, вчителі, директори місцевих підприємств та фермери.

Наразі завдання слідчих — встановити та ідентифікувати всіх російських військових, "лнр/днрівців" та зрадників-колаборантів, причетних до катування українців та скерувати ці справи до суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що відомо про ймовірність висадки ворожого десанту в Харківській області

Днями американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що рф може формувати десант для висадки в тилах наших військ. Як приклад згадується Гостомель на початку широкомасштабного вторгнення. Російські канали також активно розповсюджують новини про подібні операції, зокрема біля Харкова. У Центрі протидії дезінформації розповіли, що загрожує Харкову, пишуть "Коментарі. Харків".

Гороскоп на 18 січня: ці знаки Зодіаку сьогодні витратять чималу суму

Сьогодні багатьом знадобиться підтримка Четвер буде емоційним для багатьох знаків Зодіаку. Що не варто сьогодні робити, пишуть "Коментарі. Харків" з посиланням на поради астрологів.

Затримують на вулиці та відбирають документи: омбудсман про права представників ТЦК

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець прокоментував випадки силового затримання чоловіків призовного віку працівниками ТЦК СП. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв'ю чиновника виданню NV.ua. Дмитро Лубінець наголосив, що працівники військкоматів не мають права затримувати громадян прямо посеред вулиці або перевіряти документи у військовозобов'язаних. Читайте за посиланням.

На Харківщині судитимуть працівницю ліцею: що вона скоїла – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися