У Харкові судитимуть депутата: що відомо

До повномасштабного російського вторгнення в Україну обвинувачений був депутатом Куп’янської міської ради

Куп’янська окружна прокуратура у Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Спецрозслідування стосовно депутата, який працював на посаді “заступника голови” окупаційної адміністрації завершено.

За даними слідства, під час окупації Куп’янського району депутат добровільно працював на окупаційну владу. До повномасштабного російського вторгнення чоловік був депутатом Куп’янської міської ради й очолював місцеве комунальне підприємство.

Під час окупації депутат обійняв посаду “заступника голови” так званої “военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области” та займався “вопросами инфраструктуры”. Колаборант відповідав за організаційну, матеріально-технічно та інформаційну підготовку до створення комунальних підприємств та призначення на посаду керівників. 

На новій посаді колаборант перебував до моменту деокупації. У вересні 2022 року втік на непідконтрольні Україні території.  

Зараз колаборант переховується від українського правосуддя і його оголошено у розшук. Чоловіка судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова. 

"Коментарі. Харків" раніше повідомляли, що харківʼянка на своїй сторінці в забороненій в Україні соцмережі “Одноклассники” розміщувала публікації на підтримку держави-агресора. Які переконання висловлювала жінка в соціальній мережі, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися