У Харківській області зафіксовано масовий мор риби (відео)

На водосховищі в Старому Салтові відпочиваючі виявили багато дохлої риби уздовж берега

На водосховищі в Старому Салтові відпочиваючі виявили багато дохлої риби уздовж берега. Про це користувачі соцмереж розповіли в паблике "ХС | Харків".

На Telegram-каналі опублікували відео з Печенізького водосховища, на якому рибак каже, що рибу отруїли - щуку, плотву, окунів, сомів, раків, мальків.


Інформацію про море риби підтвердили в Управлінні Державного агентства рибного господарства в Харківській області.

Дев'ятого липня 2020 року під час рибоохоронної роботи державними інспекторами рибоохоронного патруля виявлено факт задухи риби. Обстеженням встановлено, що на невеликій площі водосховища у затоці громадського "пляжу" поблизу бази відпочинку "Жень-Шень" Вовчанського району Харківської області зафіксовано загиблу рибу, яку було підраховано поштучно. Було виявлено, що загибла риба зосереджена локально і представлена наступними видами у такій кількості: окунь - 1450 екз., плоскирка -  670 екз., плітка – 570 екз., йорж - 32 екз., щука - 25 екз.,  лин - 12 екз. та судак - 6 екз", - йдеться в повідомленні відомства.

У Рибгоспі додали, що вода на печенізькому водосховищі - жовтувато - бурого кольору з характерним запахом сірководню.

Співробітники управління звернулися в Державну екологічну інспекцію в Харківській області, Головне управління Держпродспоживслужбу в Харківській області, Регіональний офіс водних ресурсів у Харківській області, Департамент агропромислового розвитку ХОДА з проханням вжити заходів.

Причини загибелі будуть відомі після лабораторних досліджень.

Нагадаємо, в Харківській області інспектори рибоохоронного патруля затримали браконьєра, який мережами виловив риби на 14 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися