Харківська міськрада подала в суд на свого депутата за виступ на сесії

Ігор Черняк назвав такі дії "махінаціями"

Мерія Харкова направила позов до суду на депутата міськради Ігоря Черняка. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

Суть претензії складається в тому, що коли депутат виступав на черговій сесії, він заявив, що міська влада збирається незаконно віддати приватній компанії під забудову гектар землі на проспекті Перемоги, 69а. За документами там розташовані нежитлові приміщення, але насправді там стояло всього два кіоски. Їх поставили на цю територію за кілька днів до постанови. Причому за такий короткий час чиновник Департаменту територіального контролю склав акт, на підставі якого фірма звернулася в мерію з проханням віддати землю в оренду.

Ігор Черняк назвав такі дії "махінаціями". Його висловлювання не сподобалося представникам Департаменту територіального контролю. Тепер міська рада вимагає спростування і називає цю інформацію наклепом, яка дискредитує виконавчий орган мерії.

"Дерибанити землю - можна. Ліпити ліві документи - можна. Забивати на інтереси харків'ян - можна. Говорити про це на сесії - не можна! Краса. І на все це витрачаються бюджетні, тобто наші з Вами гроші! По-моєму, це перший прецедент в Харкові, коли департамент міськради подає в суд на чинного депутата за виступ на сесії", - пише Черняк.

Засідання Московського районного суду Харкова призначено на 9:00 29 липня. Депутат закликав усіх небайдужих жителів міста прийти та підтримати.

Нагадаємо, Департамент інфраструктури Харківської міськради збирається за 980 тис. грн поліпшити систему паркування автомобілів у центрі Харкова. Удосконалення паркінгу будуть проводити за міські бюджетні кошти. Новий паркінг буде обмежений вулицями Шевченка, Клочківській, Новгородської, Динамівській, Сумської, Весніна, Матюшенко, площею Першого Травня і річкою Харків.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися