У Харківській області злочинне угрупування вкрало лісу на півмільйона гривень (фото)

Зловмисникам загрожує від 5 до 7 років тюремного ув'язнення

На території Володимирівського лісництва ДП "Гутянське лісове господарство" зловмисники незаконно вирубували цінні деревні породи. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

До складу злочинного угруповання входили також співробітники держпідприємства. Їх дії призвели до державних збитків у розмірі близько 500 тисяч гривень.

17 липня правоохоронці провели 7 обшуків за адресами проживання правопорушників, в ході яких слідчі вилучили 4 пилорами, 1 деревообробний верстат і близько 220 метрів кубічних деревини на загальну суму понад 330 000 гривень.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України здійснюється слідчими Дергачівського відділу поліції спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області ", - розповіли в поліції.

Зловмисникам загрожує від 5 до 7 років тюремного ув'язнення.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові на хабарі попався чиновник міської ради. За версією слідства, начальник одного з відділів адміністрації Холодногірської району вимагав щомісяця платити йому 12 тисяч гривень за дозвільні документи на роботу дитячого розважального комплексу. За кожен об'єкт чиновник хотів отримувати по 6 тисяч гривень, всього — 12 тисяч гривень кожен місяць.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися