У Харкові чиновник "забув" внести іспанську фірму в декларацію

Раніше сім'я Чумакова купила в Іспанії будинок і земельну ділянку

Директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимир Чумаков не вказав у декларації іспанську фірму, яка належить його дружині та дочці. Про це стало відомо з виписки з іспанської бізнес-регістру, повідомляє ХАЦ.

За даними реєстру, Ольга та Аліна Чумакова володіють іспанською компанією ACTIVIDADES INMOBILIARIAS BEREZEN S. L, яка займається наданням в оренду нерухомості. Компанія знаходиться в Жироні.

Нагадаємо, що раніше сім'я Чумакова купила в Іспанії будинок і земельну ділянку.

Будинок площею 303 кв. м, власниками якої стали дружина Чумакова Ольга і дочка Аліна обійшовся їм у 16,39 млн грн. Також вони купили земельну ділянку площею понад 27 соток, вартість якої не вказана. Операцію здійснили 13 червня 2019.

“Вже 10 років, Володимир Чумаков - людина з найближчого оточення Геннадія Кернеса, очолює Департамент будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради. За цей час створене ним ТОВ "Паркінг" стало головним ремонтником доріг у місті, отримавши понад 1 млрд. Бюджетних гривень. При цьому деякі магістралі доводиться ремонтувати щороку", - розповіли в ХАЦ.

Крім того, цей департамент постійно знаходиться під пильним наглядом правоохоронців.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, В Харкові начальник одного з відділів ГУ Держгеокадастра в області погорів на хабарі. Встановлено, що затриманий вимагав 12 тис. доларів з приватних осіб за оформлення дозволу на користування земельною ділянкою, що належить державі. Загальна площа власності - 10 га.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися