На Харківщині в одному з водоймищ знайшли кишкову паличку

Санітарні лікарі показали карту місць для купання в Харківській області

У Печенізькому водосховищі, де в цьому році відпочиває багато жителів Харкова та області, знайшли кишкову паличку. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" у себе на сайті.

У лабцентрі розповіли, що під час перевірки води, яку взяли на пробу в селищі Печеніги на пляжі, в літрі рідини виявили 21 тисячу лактопозитивних бактерій. Їх норма становить 5 тисяч.

Купатися в даній водоймі в межах селища санітарні лікарі не радять.

Також лабцентр опублікував карту місць масового відпочинку на водних об'єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України". Її можна подивитися тут.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на водосховищі в Старому Салтові відпочивальники виявили багато дохлої риби уздовж берега. На Telegram-каналі "ХС | Харків" опублікували відео з Печенізького водосховища, на якому рибалка каже, що рибу отруїли - щуку, плотву, окунів, сомів, раків, мальків.

Інформацію про море риби підтвердили в Управлінні Державного агентства рибного господарства в Харківській області.

"Дев'ятого липня 2020 під час рибоохоронної роботи державними інспекторами рибоохоронного патруля виявлено факт задухи риби. Обстеженням встановлено, що на невеликій площі водосховища в затоці громадського "пляжу" поблизу бази відпочинку "Женьшень" Вовчанського району Харківської області зафіксовано загиблу рибу, яку було підраховано поштучно.

Було виявлено, що загибла риба зосереджена локально і представлена наступними видами в такій кількості: окунь - 1450 екз., Плоскирка - 670 екз., Рибко - 570 екз., Йорж - 32 прим., Щука - 25 прим., Лінь - 12 екз. і судак - 6 прим. ", - йдеться в повідомленні відомства.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися