Чиновник ХОДА може вийти з СІЗО за половину суми свого хабара

Затриманому Винниченку призначили заставу в 630,6 тисячі гривень

Затриманий на цьому тижні за підозрою у хабарництві директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрій Винниченко може вийти під заставу. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці в Facebook

За інформацією САП, чиновнику пред'явили підозри за статтями 15 ("замах на вчинення злочину"), 369 ("отримання хабаря"), 190 ("шахрайство") і 27 ("співучасть") КК України.

"Так, суддя частково задовольнив клопотання та застосував до посадовця Харківської ОДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів, а саме 630 600 гривень", - повідомили в САП.

Сума для виходу Винниченко з СІЗО дорівнює практично половини необхідної їм хабаря в 1,32 мільйона гривень.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.
Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися