Харківські пожежники розповіли, до скількох пожеж призвело випалювання сухостою (фото)

На Харківщині пожежі сухої трави за добу сталися в 11 районах

У Харківській області за минулу добу, 27 серпня, рятувальникам довелося 16 разів ліквідовувати пожежі, які спровокувало спалах сухостою та сміття загальною площею близько 12,5 га. Про це розповіли в ГУ ДСНС в Харківській області.

За даними відомства такі пожежі сталися в Барвінківському, Борівському, Ізюмському, Зміївському, Кегичівському, Куп'янському, Лозівському, Нововодолазькому, Печенізькому, Сахновщинському та Харківському районах області.

"ГУ ДСНС України в Харківській області закликає громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу - загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко - просто вилити відро води або закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву і стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками ", - звернулися до громадян рятувальники.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області біля міста Валки загорівся автомобіль марки "ВАЗ 21032". За даними рятувальників загорівся моторний відсік машини. Інцидент стався сьогодні вранці, 28 серпня, о 7:59 на 418-му кілометрі автодороги Харків-Київ-Довжанський. Пожежа почалася під час руху машини. На місце події відразу приїхало черговий підрозділ 59-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС . На момент прибуття рятувальників вогонь встиг охопити площу близько 3 кв.м.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися