У Харківській області знайшли величезний схрон нелегальної зброї (фото, відео)

В Люботині виявили вибухівку, автомати, гранатомети і боєприпаси до них

В Люботині поліцейські з управління стратегічних розслідувань в Харківській області Нацполіціі встановили, що в одному з гаражів є великий склад нелегальної зброї. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці наші майже п'ять кілограмів тротилу, 2,3 тисячі різних боєприпасів, майже 62 тисячі патронів різного калібру і безліч допоміжних військових засобів.

У п'ятницю, 28 серпня, поліцейські спільно з вибухотехнічної службою влаштували санкціонований обшук і знайшли велике число різноманітних боєприпасів. Зокрема, в підвальному приміщенні гаража вони вилучили 472 корпусу ручних гранат різного типу, 765 запалів типу "УЗРГМ" і "УЗД", понад 660 гранатометним пострілів різного типу, 122 пускових ракетних двигунів, 49 реактивних протитанкових гранат різного типу, 66 ручних димових гранат , 20 сигнальних, освітлювальних, мінометних і протипіхотних мін, постріл з осколково-фугасний снаряд.

Крім того, серед вилученого також виявлено 55 ящиків з патронами різного калібру - майже 62 тисячі патронів, а також тротилові шашки - загальна вага 5 кг, вибухові пристрої, інші боєприпаси і допоміжні військові засоби.

Зараз встановлюється походження вилучених боєприпасів і коло осіб, причетних до організації незаконного зберігання боєприпасів і зброї.


Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові поліцейські затримали 35-річного військового , який продавав вогнепальну зброю і боєприпаси.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися