Укроборонпром дав харківському підприємству добу, щоб розібратися з якістю броні для БТР

В Укроборонпромі перевіряють інформацію щодо бракованих корпусів для БТР, які поставили у КБ Морозова у Харкові, та кажуть, що вона містить певні маніпуляції

Сьогодні, 23 січня, в інтернеті розповсюдилася інформація, що харківське КБ Морозова отримало три перших корпуси для виготовлення БТР-4 нової партії. Однак, виявилося, що вони з браком. При цьому на непровареній і потрісканій броні є клеймо військового представництва Міністерства оборони.

Зокрема, про це писав Defense Express. Через кілька годин "Укроборонпром" відреагував на ситуацію. Керівництво дало директору конструкторського бюро імені Морозова та власнику Лозівського заводу добу для з’ясування достовірності інформації щодо якості зварювання корпусів БТР-4Е. Відповідну заяву оприлюднили на порталі відомства.

picture

Фото: Defense Express

Крім того, на бесіду до Київа запросили директора та власника Лозівського заводу, а директору КБ Морозова наказали терміново створити комісію, яка має перевірити оприлюднену інформацію.

picture

Фото: Defense Express

Також в оборонпромі запропонували Міністерству оборони повторно перевірити ці корпуси до БТРів. У випадку виявлення браку або технологічних недоліків в оборонпромі пообіцяли вимагати від співвиконавця контракту виконати свої зобов’язання щодо якості продукції у повному обсязі та за власний рахунок.

Крім того, "Укроборонпром" заявив, що викладена інформація щодо бракованих корпусів містить  певні маніпуляції і неточності та запросив журналістів і експертів перевірити оприлюднені факти.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися