У Харкові судитимуть чиновників-хабарників

Посадові особи вимагали 12 тисяч гривень від чоловіка за отримання агрохімічних паспортів земельних ділянок та експертного висновку

Слідчі Харкова направили до суду обвинувальний акт за фактом отримання посадовими особами неправомірної вигоди. Про це повідомили в прес-службі поліції.

У ході розслідування встановлено, що в квітні 2020 року в Харківську філію Державної установи "Інститут охорони грунтів України" для отримання агрохімічних паспортів земельних ділянок та експертного висновку за результатами лабораторного обстеження показників якості грунтів і порівняльного аналізу матеріалів агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення звернувся громадянин. За виготовлення агрономічних паспортів він заплатив майже 6 тисяч гривень на банківський рахунок установи, однак документи не отримав.

Через деякий час за видачу даних документів 60-річний директор філії державної установи разом з 47-річним завідувачем одного з відділів стали вимагати у чоловіка хабар в сумі 12 тис. гривень. Один з чиновників надіслав чоловікові реквізити банківської картки своєї дочки, на яку необхідно було перевести гроші.

10 червня заявник зробив декілька транзакцій по перерахуванню грошових коштів на загальну суму 12 тис. гривень. Після того, як чоловік отримав документи, посадових осіб затримали співробітники поліції.

16 вересня обвинувальний акт у вказаній кримінальній справі направлено до суду. Посадовим особам загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Харківський пасажир метро може заплатити штраф за відсутність маски.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися