У Харківській області фермер завдав державі збитків на півмільярда гривень

Заповзятливому фермеру загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі

На Харківщині керівник фермерського господарства відповідатиме перед законом за завдані державі збитки на суму понад полмілліарда гривень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що фермер, не маючи дозволу на користування земельними ділянками для використанням надр і належним чином оформленого спеціального дозволу (ліцензії) на видобуток корисних копалин, без гірничого відводу і плану розробки родовища корисних копалин, з липня по листопад 2019 року незаконно добував пісок в Вовчанському районі Харківської області. Так він створив два кар'єри загальною глибиною майже 11 метрів. Надалі підприємець реалізовував видобутий пісок іншим громадянам у вигляді товарної продукції.

Проведені інженерно-екологічна та судово-економічна експертизи показали, що несанкціонованим видобутком піску зловмисник створив небезпеку для навколишнього середовища і зробив виведення земель з сільськогосподарського обороту, що призвело до втрати їх родючості і порушення структури грунту. Таким чином, державі завдано збитків на понад 612 млн грн.

До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні керівника фермерського господарства за фактом порушення встановлених правил охорони і використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, а також безгосподарного використання земель. Заповзятливому фермеру загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: У Харківській області судитимуть  "чорного лісоруба".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися