Харківська прокуратура буде добиватися більш суворого покарання для рієлторки, яка вкрала 400 тисяч

Суд дав жінці всього 3 роки в'язниці, прокуратура незгодна

Жовтневий районний суд. Харкова визнав винною жінку, яка надавала послуги рієлтора, по чч. 1, 2, 3 ст. 190 (шахрайство) і засудив її до 3 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Едуард Новіков розповів, що в ході досудового розслідування встановлено, що зазначена жінка зареєструвалася як фізична особа-підприємець і довгий час займала керівну посаду в фірмі, яка надавала послуги з купівлі-продажу нерухомості. Зловмисниця шахрайським шляхом заволоділа коштами інших громадян на загальну суму майже 400 тис. Грн.

Так, зазначена особа запевняла потерпілих, що вона нібито уповноважена банківськими установами на реалізацію іпотечної нерухомості. Однак після того, як потерпілі передали їй кошти, права власності на квартири вони так і не отримали.

Зараз прокурор подав апеляційну скаргу на вказане рішення суду у зв'язку з невідповідністю призначеного судом покарання тяжкості вчиненого кримінального злочину.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, четверо харків'янок з квітня 2017 року по 13 лютого 2020 року за приводом оренди житла, що не існує, заволоділи коштами потерпілих на суму майже 900 тис. Грн. Поліціянти встановили, що зловмисниці у віці від 21 до 29 років розміщували в інтернеті свідомо неправдиві оголошення про надання в оренду житла в Харкові та надалі запрошували потенційних клієнтів в "офіс", де розповідали про умови оренди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися