Продавав старовинні ікони американцям: харківський суд виніс вирок злочинцеві

Зловмисник намагався незаконно відправити ікони через "Укрпошту"

У Харкові суд виніс вирок чоловікові, який намагався контрабандою відправити до США інкрустовані перлами ікони. Про це передає Depo.Харьков, посилаючись на вирок Комінтернівського районного суду Харкова.

За даними суду, обвинувачений - уродженець Росії, громадянин України. Він мав намір незаконно перемістити через кордон з Україною на територію США три старовинні ікони, які мають культурну цінність. Ікони він планував відправити "Укрпоштою".

Так, 3 липня цього року зловмисник замаскував під клавіатуру до комп'ютера і відправив в Нью-Йорк ікону Знамення Божої Матері (Росія, кінець XIX - початок ХХ століття; дерево, темпера; оклад - полотно, шиття, перлини, бісер, скло, 27х21) , 8 липні він відправив ікону Казанської Божої Матері (кінець XIX - початок ХХ століття; дерево; сучасний оклад - полотно, шиття, перлини, бісер, 22х17,5) і ікону "Христос Вседержитель" (кінець XIX - початок ХХ століття; дерево; сучасний оклад - полотно, шиття, перлини, бісер, 22х17,5). Усі ікони були вилучені під час обшуку поштового відділення.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Читайте також: У Харкові затримали жінку, яка виманила більше 30 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися