Крах АН-26 під Харковом: ДБР спростувало фейкову інформацію глави ХОДА Кучера

Глава Харківської облдержадміністрації в день аварії вже говорив, що в катастрофі винен двигун літака

У Державному бюро розслідувань (ДБР) сьогодні, 30 вересня, спростували заяву глави Харківської ОДА про відмову двигуна у літака АН-26. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на керівника ГСУ ДБР Максима Борчаковського.

"Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, яка звучить, що взагалі відмовив двигун - не відповідає дійсності", - заявив Максим Борчаковський.

При цьому, він зазначив, що всі обставини з'ясуються після технічного розслідування, яке проводить головна інспекція Міністерства оборони.

Раніше, в день катастрофи, 25 вересня, через дві години після падіння, глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявляв про несправний двигун літака, як про причину катастрофи військового борту. Зараз новина на сайті ХОДА видалили, але залишилися публікації авторитетних українських видань з його словами.

picture

Зараз Державне бюро розслідувань перевіряє такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака і підготовки його до польоту.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, 25 вересня під Харковом, в районі Чугуєва розбився військово-транспортний літак Ан-26. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) аварія сталася у 2 км від військового аеропорту. Після падіння літак загорівся. Рятувальники повідомили, що пожежу вдалося погасити о 21:53. Згідно з даними диспетчера аеродрому на борту літака знаходилися 27 осіб. Уже знайдено тіла 22 загиблих, ще 2 людини постраждали, пошуки 3 людей тривають.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися