Харківські пожежники продовжують допомагати гасити пожежі в Луганській області (фото, відео)

Вогонь намагаються ліквідувати на 7 основних ділянках

Харківський гарнізон продовжує допомагати в гасінні масивних пожеж на території Луганської області. Про це повідомляє сайт ГУ ДСНС в Харківській області.

Найскладніше, як і раніше доводиться рятувальникам уздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапило 32 населених пункти.

Всього до гасіння залучено 2 тис. 296 осіб та 216 од. техніки, в тому числі від ДСНС - 472 чол., 122 од. техніки (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська Полтавська і Харківська області), в тому числі 3 літаки АН-32 П і 3 вертольоти ДСНС. Проведено ротацію особового складу Запорізької, Кіровоградської, Донецької, Харківської та Полтавської областей. Розгорнуто пересувний пункт управління ДСНС.

Триває гасіння 7 основних ділянок:

осередок № 1 пожежу, що виникла на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району, вогнем пройдено понад 1,4 тис. Га лісових насаджень, в результаті поривів вітру періодично спостерігається виникнення верхової пожежі в районі населених пунктів Боровеньки, Щедріщеве і Пурдівка.

осередок № 2 поблизу населених пунктів Боброво, Воронове і Борівське з подальшим поширенням в напрямку. Сєвєродонецьк. Займання лісового масиву на площі 8,5 тис. Га.

осередок № 3 поблизу н.п. Трьохізбенка, Муратово і Капітонов (Новоайдарський район). Локалізована в 20 ч. 00 хв. 2 жовтня на площі близько 2,6 тис. Га.

осередок № 4 поблизу сіл Лобачеве і Геївка (Станично-Луганський район) лісова пожежа на площі 300 га. Для гасіння додатково залучено пожежний потяг.

осередок № 5 між селами Піщане, Ніжньотепле і Артема (Станично-Луганський район). Загоряння очерету і сухої рослинності на площі понад 110 га.

осередок № 6 поблизу с. Вільховий (Станично-Луганський район) вогнем пройдено 1,1 тис. Га лісу. Працює важку інженерну техніку ЗСУ (ІМР).

осередок № 7 поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) загоряння понад 6 га очерету і сухої рослинності.

За попередніми оцінками орієнтовна площа вже знищена вогнем становить понад 20 тис. Га.

Авіація ДСНС протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснила 123 скидання - 396 тонн води. З початку гасіння пожеж 183 скидання - 646 тонн води.

В ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області знайдені тіла 7 людей, крім цього травмовано 18 осіб, в тому числі 3 рятувальники. Пропали безвісти 4 людини. Евакуйовано 150 осіб.







Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, з Харкова до Луганської області відправився гарнізон в допомогу на гасіння великих лісових пожеж в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися