Ветеринар приспав ротвейлера, який загриз насмерть дитину під Харковом

Призначено низку судових експертиз, в результаті яких встановлено, чи мала собака захворювання

Ветеринар приспав собаку, яка 12 лютого насмерть загризла дитину в Красноградському районі. Про це передає "Суспільне.UA", посилаючись на інспектора Красноградського відділу поліції Ольгу Машко.

"Історію собаки встановлюватимуть слідчі. На сьогоднішній день собаку приспав ветеринар. Призначено низку судових експертиз, в результаті яких  буде встановлено, чи мала собака захворювання, які могли спричинити агресивну поведінку", - розповіла Машко.

Крім того, начальник Кінологічного центру Національної поліції в області Олексій Сайганов не виключає, що собаку могло щось спровокувати у неї проявився природний інстинкт самозахисту. Він також підкреслив, що будь-яка собака потребує дресирування.

"Хоча б ази, загальний курс дресирування, слухняність. Щоб собака була завжди контрольованою, щоб ви знали, чого можна очікувати від собаки і легко управляли собакою в будь-якій ситуації", - зазначив начальник Кінологічного центру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 12 лютого в Красноградському районі Харківської області собака на смерть загризла 4-річного хлопчика. Трагедія сталася в селищі Піщанка. Попередньо встановлено, що бабуся хлопчика збиралася з ним на прогулянку, і залишила його на кілька хвилин у дворі свого приватного будинку. Поки жінки не було, собака вирвалася з вольєра і накинулася на дитину.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися