У Харкові загорівся черговий сухостій: вогонь загрожував житловим будинкам (фото)

У селищі Жихор полум'я гасили 15 автоцистерн

У Харкові в селищі Жихор загорівся сухий очерет. Про це розповів помічник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Ігор Лупандін, пише Depo.Харків.

За його словами повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам о 12:33. Які заявили про пожежу розповіли, що в Жихор загорівся очерет в декількох місцях.

Спочатку ЗМІ та користувачі соцмереж повідомляли, що вогонь загрожує двом житловим будинкам. Однак, Ігор Лупандін спростував цю інформацію і додав, що ліс біля селища теж не горить.

"Загрози житловим будинкам також немає", - підкреслив він.

На місці події працювало 15 автоцистерн. Під час пожежі ушкодилася дах одного з житлових будинків, але сама будівля не згоріла.

Лупандін зазначив, що зараз ліс поблизу Жихор не горить.

У мережі з'явилися фото з місця події.
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області за минулу добу, 6 жовтня, пожежники загасили 81 вогнище загоряння в природних екосистемах. За даними рятувальників вогонь за добу знищив 120 гектарів сухостою, а також 1 гектар молодого соснового лісу. Крім того, полум'я добралося до приватних будівель. В результаті постраждали 2 сараї і 9 закинутих будівель.
"Один з найбільших пожеж сталася близько 14:00 біля села Симонівка Вовчанського району Харківської області. Там горіла суха трава, вогонь від якої перекинувся на лісовий хвойний масив, де знищив 1 га соснового молодняку", - повідомляють пожежники.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися