Харків'ян намагалися завербувати в терористичну організацію

Свою протиправну діяльність іноземці здійснювали в Харкові і ще двох областях України

Служба безпеки України викрила двох іноземців на спробі створення в Харкові осередку міжнародного терористичного угруповання неонацистів. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Відзначається, що оперативники спецслужби встановили двох іноземних громадян, які прибули в Україну для залучення місцевих жителів до лав екстремістів. Свою протиправну діяльність іноземці здійснювали в Києві, Харкові та Львові. Вони також підготували відеоролик, в якому пропагували ідеї неонацизму і закликали громадян до здійснення особливо тяжких злочинів, в тому числі вбивств і терактів. Для поширення цього відео представники угруповання залучили учасників спеціалізованих спільнот в соціальних мережах.

Встановлено, що іноземці намагалися вступити в одне з українських військових підрозділів для отримання бойового досвіду, який представники угруповання планували використовувати в протиправній діяльності. Службою безпеки України на підставі положень Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" винесено рішення про примусове повернення вербувальників в країну походження з подальшою забороною в'їзду в Україну терміном на три роки.
Читайте також: У Харківській області поліція на гарячому зловила угруповання викрадачів людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися