Викрадали поштові акаунти: в Харкові викрили злочинну групу

Правопорушників повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, вирішується питання про обрання запобіжного заходу

Харківські правоохоронці розслідують несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних систем. Про це повідомили в прес-служу обласного "главку".

За відомостями поліції, троє жителів Харкова з початку весни поточного року зламували акаунти поштових сервісів, а отримані особисті дані осіб в подальшому збували через мережу Інтернет.

Злочинні дії викрили та задокументували слідчі слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, скоєних організованими групами, злочинними організаціями Слідчого управління ГУНП в Харківській області, у процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області, за матеріалами Управління протидії кіберзлочинності в Харківській області ДКП НПУ.

У даний час встановлено причетність вказаної групи до 3 фактів вчинення злочинів, передбачених ст. 28 ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

8 жовтня правоохоронці провели ряд обшуків за місцями проживання, в офісі і автомобілях правопорушників. Під час слідчих дій поліцейські виявили і вилучили жорсткі диски, банківські картки, мобільні телефони, ноутбуки, планшети, флеш-накопичувачі, сім-карти, чорнові записи.

Правопорушників повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Проводяться необхідні слідчо-розшукові, спрямовані на встановлення всіх обставин події, які постраждали і кола причетних до вказаних злочинів осіб.

Читайте також: У Харківській області схопили рибалки із забороненим спорядженням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися