Відібрали сільгосппідприємство: в Харківській області рейдери підуть під суд

Загарбникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі

На Харківщині судитимуть шістьох учасників рейдерського захоплення підприємства у Валківському районі. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

У  відомстві відзначають, що до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні 6 осіб за фактом рейдерського захоплення сільськогосподарського підприємства шляхом підробки документів, що подаються для проведення державної реєстрації, протиправного заволодіння майном підприємства і групового порушення громадського порядку, скоєних організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ст. 293 КК України).

Встановлено, що в 2019 році чоловік створив та очолив організовану групу, яка здійснила рейдерське захоплення сільськогосподарського підприємства в Валківському районі Харківської області. Агресивно налаштовані молодики показали документи, що свідчать, що відбулася зміна власника підприємства, погрожували розправою і паралізували роботу підприємства.

Також встановлено, що державний реєстратор одного з сільських рад Полтавської області за підробленими документами здійснив незаконні реєстраційні дії і змінив керівника і власника даного підприємства.

За втручання правоохороннців діяльність злочинної групи була припинена і попереджено збитки на суму понад 128 млн грн, а також викрито корупційні зв'язки фігурантів у місцевих органах самоврядування та юстиції.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: У Харкові судитимуть фермерів, які насильно примушували людей до праці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися