Хуліганство, підкуп, підробка: харківські поліційні розповіли про передвиборчі порушення

Правоохоронці Харківської області зареєстрували вже понад 100 правопорушень

У Харківській області поліціянти відзначили вже 127 випадків порушення виборчого законодавства. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції додали, що всі заяви відправлені в територіальні відділи поліції.

Так, 11 жовтня близько 14:55 В Немишлянський відділ поліції повідомили про те, що по проспекту Тракторобудівників група невідомих чоловіків у медичних масках псує агітаційні плакати. Поліцаї встановили, що шість чоловіків пошкодили агітаційні плакати на узбіччі дороги. Свої дії вони знімали.

На наступний день близько 14:30 в Немишлянський відділ поліції повідомили, що двоє невідомих чорною фарбою облили агітаційні стенди на узбіччі дороги по проспекту Московському. Правоохоронці забрали пошкоджені плакати. Слідчий відділ Немишлянського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

На проспекті Гагаріна 12 жовтня, близько 14:30 двоє невідомих вилили на намет зеленку і порвали його, після чого зникли. Слідчий Слобідського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У Основ'янський відділ поліції агітатор політичної партії повідомив, що двоє невідомих вступили з ним у конфлікт, вдарили його та облили намет зеленкою. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Слідчий відділ Немишлянського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України за фактом звернення заступника голови регіональної організації політичної партії. Заявник знайшов в соціальних мережах відеозапис, на якій в наметах кандидата на пост Харківського міського голови невстановлені особи розігрують лотерейні білети з обіцянкою цінних подарунків. Крім того, громадян запрошували на розважальні заходи за підтримки кандидата.

12 жовтня в Дергачівський відділ поліції представниця Громадянської мережі ОПОРА заявила про те, що один з кандидатів на посаду Дергачівського міського голови організував для жителів кількох населених пунктів району безкоштовні ІФА-тести на COVID-19. Слідчий відділ Дергачівського відділу поліції вніс відомості за фактом заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, до Харківської міськради хочуть потрапити 17 організацій політичних партій. Територіальна виборча комісія провела жеребкування, а ОПОРА проаналізувала списки за номерами та гендеру.
Отже, місця розподілилися наступним чином: 1) "Наш Край"; 2) "Партія Шарія"; 3) "Партія пенсіонерів України"; 4) "ВО "Свобода"; 5) "Європейська солідарність"; 6) "Блок Світличної Разом!"; 7) "Перемога Пальчевського"; 8) "ВО" Батьківщина"; 9) "Опозиційна платформа - За Життя"; 10) "Акцент"; 11) "За майбутнє"; 12) "Слуга Народу"; 13) "Голос"; 14) "УДАР"; 15) "Сила і Честь"; 16) "Демократична сокира"; 17) "Блок Кернеса - Успішний Харків".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися