На Харківщині затримали "беркутівця", який віз в РФ бойові патрони

Підозрюваний повністю визнав свою причетність до інкримінованого йому діяння і просив не позбавляти його волі

У Харківській області затримали з бойовими патронами колишнього "беркутівця", який встиг отримати російське громадянство. Про це передає Depo.Харків, посилаючись на постанову Київського районного суду Харкова.

Згідно з матеріалами справи, 4 жовтня цього року приблизно о 14:45 обвинувачений, перебуваючи на території митного посту "Гоптівка", намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від контролю 50 бойових патронів 9х18 калібру 9 мм. Патрони знаходилися в багажнику автомобіля Skoda Octavia, на якому підозрюваний їхав з України до Росії. Патрони, за результатами експертизи, визнані придатними до стрільби, виготовлені промисловим способом.

Підозрюваний повністю визнав свою причетність до інкримінованого йому діяння і просив не позбавляти його волі, так як він не має наміру ухилятися від явки до слідчого та суду. Під час допиту підозрюваний вказав, що проходив службу в спеціальному підрозділі поліції громадської безпеки "Беркут" Головного управління МВС України в Харківській області, в період часу з 2003 по 2014 роки, вказує на наявність у нього теоретичних і практичних знань щодо матеріальної частини та правил поводження зі зброєю, а також практичних навичок порядку її застосування і використання.

Крім цього, підозрюваний, який не працює, неодружений, є громадянином іншої держави - Російської Федерації, де постійно проживає. Вивчивши матеріали справи, суд вирішив клопотання задовольнити і застосувати до чоловіка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Державній установі "Харківський слідчий ізолятор" на шістдесят днів - до 2 грудня 2020 включно. Крім цього, суд визначив заставу в розмірі 42 тис. грн.

Читайте також: У Харкові затримали росіянина, якого 12 років розшукує "Інтерпол".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися