Харківська поліція розповіла про порушення виборчого законодавства

За весь період кампанії по Місцевим виборам-2020 на Україні розпочато понад 20 кримінальних проваджень та складено майже 10 адмін протоколів

Поліція Харківської області зареєструвала вже 220 порушень виборчого законодавства. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці додали, що після надходження такої кількості заяв вони відкрили 21 кримінальне провадження і склали 9 адміністративних протоколів.

Так, 19 жовтня в Немишлянський відділ поліції звернувся 38-річний чоловік із заявою, що на Московському проспекті невідомі чоловіки розмалювали агітаційні білборди. На вказану адресу виїжджала слідчо-оперативна група. Вона встановила, що невідомі чорною фарбою пошкодили 8 рекламних площ. Речові докази вилучено. Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліція встановлює особи зловмисників.

Також в поліції продовжують повідомляти про незаконно встановлених агітаційних наметах від політичних партій. Всі повідомлення реєструються в територіальних відділах поліції. Ведеться перевірка.

У поліції уточнили, що зараз слідчі розслідують 21 кримінальне провадження, 9 з яких відкриті по ч. 1, 2 і 4 ст. 296 (хуліганство), 4 - за ч. 2,3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму), 3 - за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 2 - за ч. 1,4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), і по одному - за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої урни, списку виборців або учасників референдуму), по ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) і за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліціянти склали 9 адміністративних протоколів: 1 - за ст. 173, 6 - по ст. 212-13, 2 - за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 14 жовтня в Харківській області поліційні відзначали 127 випадків порушення виборчого законодавства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися