На Харківщині хотіли провести незаконний референдум

Через проведення "референдуму" депутати планували надати своїм рішенням статус легітимного

На Харківщині Служба безпеки України запобігла проведенню незаконного референдуму. Про це повідомив керівник прес-служби обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області підписав незаконне рішення сесії ради про призначення місцевого референдуму для створення об'єднаної територіальної громади. Депутати разом з селищним головою вирішили, що нова ОТГ, центром якої має стати саме їхній населений пункт, повинна об'єднати ще сім сусідніх селищ. Через проведення "референдуму" депутати планували надати своїм рішенням статус легітимного.

22 жовтня в рамках відкритого слідчими управління СБУ в Харківській області кримінального провадження розпочато невідкладні слідчі дії по встановленню осіб, причетних до протиправної діяльності, а також вилучення речових доказів.

Служба безпеки України попереджає про неприпустимість дій, передбачених ст. 110 КК України, які можуть привести до порушення цілісності та суверенітету держави.

Читайте також: У виборчих округах Харкова не дорахувалися бюлетенів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися