Крах АН-26 під Харковом: названі причини авіакатастрофи

Літак з курсантами впав не через один фактор

Урядова комісія з розслідування катастрофи АН-26 оголосила причини аварії, в якій загинули курсанти Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Про це розповів голова комісії, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні уряду, пише "РБК-Україна".

Факторів виявили кілька. За словами Уруського, головними причинами аварії були відсутність дієвого контролю за організацією польотів з боку посадових осіб Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба та системні порушення правил польотів в університеті.

Крім того, причинами стали недостатня професійна підготовка екіпажу до особливих ситуацій, зліт конвеєром (виконувався 6 польотів поспіль), відмова системи управління двигуна, порушення планової таблиці польотів.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 25 вересня під Харковом, в районі Чугуєва   розбився   військово-транспортний літак Ан-26. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) аварія сталася у 2 км від військового аеропорту. Після падіння літак загорівся. Рятувальники повідомили, що пожежу вдалося погасити о 21:53. Згідно з даними диспетчера аеродрому на борту літака знаходилися 27 осіб. Вижити вдалося одній людині.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися