У Харкові співробітники театру залишилися без зарплати

Діячі культури скаржаться, що останній раз отримували гроші у січні

Співробітникам Харківського державного академічного російського драматичного театру імені А. С. Пушкіна не платять зарплату. Про це свідчить відеозвернення директора Сергія Бичко, опубліковане на офіційній сторінці театру в соцмережі Facebook. Так, Бичко публічно просить голову Харківської ОДА Олексія Кучера, голови Харківської облради Сергія Чернова та депутатів облради вплинути на ситуацію.

"На сьогоднішній день, наш театр, як і всі театри Харкова, отримали зарплату у розмірі 75% від тієї суми, яку має отримати. Тобто, ми не отримали 25% за січень і не отримали авансу за лютий. Звичайно, така нестабільність всіх нас дуже хвилює і турбує. Постійно ходять чутки про те, що припиняться виплати академічних надбавок у розмірі 30% і в такий важкий час, як сьогодні, це турбує співробітників всіх театрів в нашій області", — зазначив Бичко.

На думку директора театру імені Пушкіна, на Харківщині театри фінансують за залишковим принципом і це несправедливо.

"У нас ця невиплата викликає крайній смуток, бо людям доїхати на роботу вже немає за що. Я б хотів звернутися до сесії обласної ради, яка відбудеться 27 лютого, з проханням від всіх працівників театру Харкова, вирішити це питання, тому що жити стає нестерпно важко. Люди не можуть ні доїхати, ні купити хліб чи якісь предмети, ліки або те, що потрібно для дітей, для сім'ї і для елементарного існування. Можна сказати, що це навіть наша вимога: вирішити ці питання найближчим часом, тому що складаються враження, що так, як ставляться до театрів, не відносяться більше ні до якої сфери діяльності", — заявив Бичко.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що стало відомо, коли в Харкові запрацює сіті-бот Назар.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися