У Харкові з'явився онлайн-перекладач мови жестів

Тепер люди з проблемами слуху та мовного апарату зможуть користуватися послугами онлайн-перекладача

У Харківському БТІ представили нову послугу для слабочуючих відвідувачів, розповіли у прес-службі Харківської міської ради.

Як зазначили в мерії, на сьогоднішній день такий перекладач вкрай актуальний, оскільки в місті проживає близько 5% людей з вадами слуху, але це не повинно стати перешкодою для комфортного отримання ними різного роду послуг. Спеціально для них на підприємстві впроваджена послуга онлайн-перекладача жестової мови.

"За допомогою спеціального планшету, який знаходиться на стійки рецепції, слабочуючі люди можуть зв'язатися через відеозв'язок з перекладачем. Він і стане сполучною ланкою між адміністратором і клієнтом. Все просто", - розповів заступник Харківського міського голови з питань цифровий трансформації Олег Дробот.

Він додав, що на сьогоднішній день новий сервіс представлений тільки в КП "БТІ", але в подальшому подібна послуга з'явиться і в інших комунальних закладах Харкова.

"Такі планшети повинні з'явитися скрізь, при будь-якому зіткненні людини з містом", - підкреслив віце-мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харківський метрополітен купить регулятори швидкості на 10 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися