У Харківській області зафіксовано випадок захворювання на правець

Вперше за сім років захворіла дитина, яка отримала травму у дворі приватного будинку

У Харківській області дитина заразилася на правець. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"

У відомстві уточнили, що дитина 2010 року народження заразився після травми у дворі приватного будинку в Красноградському районі. Випадок зафіксували 8 листопада. Попередньо відомо, що в кінці жовтня дитина травмувала нижню кінцівку, наступивши на цвях у дворі приватного будинку.

Травма була незначна, тому за медичною допомогою батьки дитини не звертались. Проте 6 листопада стан дитини різко погіршився - з'явилася гострий тягнучий біль в нижній кінцівці, утруднене дихання, судоми. Швидка відвезла його в стаціонар, де поставили діагноз "Правець".

Довідка "Коментарів": в Харківській області в останній раз два випадки правця реєстрували у 2013 році в Харкові серед дорослих.

Правець - тяжка гостра інфекційна хвороба, яка виникає в результаті проникнення збудника в організм через пошкоджену шкіру або слизові оболонки. Токсином збудника уражається ЦНС, що супроводжується тонічною напругою скелетних м'язів з періодичними генералізованими судомами. Період інкубації становить від 4 до 21 діб.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області за добу відзначається 148 нових випадків захворювання коронавірусів . У поліції пишуть, що найбільше випадків інфікування відзначається в Харківській області - 17 нових, у Тернопільській області - 10 нових. У Києві найбільше заражених - 34 людини за добу. Всього з початку пандемії на COVID-19 захворіло 5573 правоохоронці, 5062 - одужали, 16 осіб померли.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися