Харківські піротехніки розповіли, скільки знешкодили боєприпасів (фото)

Серед вибухонебезпечних предметів були снаряди та гранати

В Козачій Лопані Дергачівського району Харківської області піротехніки ДСНС розмінували понад 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області на своєму сайті.

Піротехніки ДСНС досліджували місце знахідки на околиці селища. Поклади боєприпасів знаходилися на відстані до кілометра від житлових будинків. Всього піротехніки знайшли 34 боєприпасів, серед яких 20 артснарядів діаметром 50 мм, 3 снаряди діаметром 75 мм, 3 - діаметром 37 мм, а також 7 ручних німецьких гранат М-39 і 1 підстовбурну гранату.

"Протягом доби піротехнічні підрозділи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України знешкодили в Харківській області 39 небезпечних залишків минулої війни. Постраждалих немає ", - відзначили в ДСНС.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, ДСНС 19 жовтня розмінували вісім вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. За інформацією рятувальників, в цілому фахівці вилучили та знищили вісім боєприпасів, в тому числі один артснаряд калібру 76 мм, шість мінометних мін калібру 82 мм та одну гранату Ф-1. Рятувальники відзначили, що в разі виявлення підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати, намагатися самостійно знешкодити тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися