У Харкові нібито "замінували" два суди в Основ'янському районі (оновлено)

Слідчі розв'язують питання про відкриття кримінального провадження за фактом неправдивого виклику

У Основ'янському районі Харкова нібито "замінували" два суди - районний Червонозаводський і апеляційний. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Обидва суди знаходяться на площі Героїв Небесної Сотник. На місці зараз працює слідчо-оперативна група і фахівці вибухотехнічного управління обласного главку поліції.

У поліції уточнили, що повідомлення про закладення вибухівки в будівлях судів вони прийняли телефоном через оператора "102" сьогодні, 8 грудня, о 11:54.

Інформацію внесли до Єдиного облік заяв і повідомлень Основ'янського відділу поліції.

Вівся огляд приміщень і прилеглої території у 20,5 тис. кв. м. Правоохоронці вивели з будівлі 278 осіб. Вибухівку вони не виявили. Слідчі розв'язують питання про відкриття кримінального провадження за фактом неправдивого виклику.

Нагадаємо, Ленінський районний суд Харкова оголосив вирок у справі про "мінування" будівлі поліційного управління на вулиці Ярославській 1/29. Інцидент трапився 18 травня цього року. Учениця школи №37 звернулася на гарячу лінію "102" із заявою, що в будівлі поліції заміновано. В результаті роботу кількох підрозділів поліції тимчасово зупинили. Кінологи та вибухотехніки обстежили всі приміщення загальною площею 700 кв. м, але так і не виявили вибухонебезпечних речовин.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові Київський районний суд виніс вирок пенсіонерці, яка зателефонувала з повідомленням про мінування НТУ "ХПІ" в поліцію. Обвинувачена - уродженка Донецької області, яка знаходиться на пенсії, близько 17:30 26 лютого 2020 з мобільного подзвонила в поліцію і заявила про те, що в НТУ "ХПІ" заклали вибуховий пристрій. Під час перевірки корпусу і території навчального закладу, яка тривала з 18:10 До 19.00, поліцаї ніяких вибухових пристроїв або речовин не знайшли.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися