Трамвай переїхав чоловіка, який лежав на рейках, суд виніс вирок водієві

Винуватець того, що сталося визнав свою вину і розповів, що занадто пізно побачив загиблого

Київський районний суд Харкова виніс вирок водієві трамвая, який переїхав чоловіка, що лежав на рейках. Про це свідчить документ, опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, трагедія сталася вночі 1 березня 2019 року на вулиці Героїв Праці. Біля зупинки "Караван" водій трамвая №26 пізно помітив чоловіка на колії і переїхав його. Від отриманих травм пішохід помер на місці.

В ході розгляду підсудний визнав свою провину і попросив пробачення у родичів загиблого. За словами співробітника трамвайного депо, він не міг навіть уявити, що на рейках може знаходитися людина. Тому він почав екстрене гальмування тільки в п'яти метрах від лежачого чоловіка. Харків'янин також розповів, що заплатив дружині жертви 10 тисяч гривень і планує надавати їй допомогу і надалі.

Водія трамваю засудили до чотирьох років позбавлення волі з трирічною забороною керувати транспортними засобами. Втім, суд звільнив чоловіка від тюремного ув'язнення, замінивши його трьома роками випробувального терміну. Крім того, "Салтівське трамвайне депо" зобов'язали сплатити матері загиблого 200 тисяч гривень, а його дружині і малолітній дочці 400 тисяч у національній валюті. КП також зобов'язали виплачувати дитині жертви компенсацію за втрату годувальника до досягнення дівчинкою повноліття. На даний момент вирок не вступив в силу і може бути оскаржений в апеляції.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що 18 лютого, близько 22:00 сталася аварія у Харкові на перехресті вулиць Архітектора Альошина і Бібліка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися