У Харкові поміняли і скоротили траур по Кернесу

У мерії розповіли чому

У Харківській міськраді змінили порядок жалоби за померлим міським головою Геннадієм Кернесом. Про це повідомив директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сидоренко, передає Суспільне.

Третій день жалоби у зв'язку зі смертю Харківського міського голови Геннадія Кернеса стане днем його похорону.

"Перенесли третій день в день похорону", - сказав Сидоренко.

Дата похорону Кернеса поки не встановлена. Швидше за все церемонія трапиться до 24 грудня.

Вчора, 17 грудня, секретар Харківської міськради, виконуючий обов'язки міського голови Ігор Терехов поставив свій підпис на розпорядженні про оголошення триденної жалоби по Кернесу, з 17 до 19 грудня. Згодом розпорядження поміняли, залишивши днями жалоби 17 і 18 грудня.

Нагадаємо, в Німеччині, 16 грудня почався локдаун, тому можуть бути проблеми з поверненням мера Харкова Геннадія Кернеса додому. Карантинні обмеження триватимуть до 10 січня. У країні заборонили всі масові заходи, закрили всі магазини, крім продовольчих, заборонили навчання в школах, закрили дитячі садки. Дозволяється працювати тільки аптекам, магазинах побутової хімії, автозаправок, банкам і поштовим відділенням. Однак аеропорти працюють, і літаки літають з Берліна кожен день.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в німецькій клініці" Шаріте "після ускладнень від коронавируса пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Про це повідомили його найближчі родичі та друзі в соціальних мережах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися