Харківські рятувальники виявили понад 200 боєприпасів часів Другої світової війни

Серед вибухонебезпечних предметів знайдено авіабомби, снаряди, міни та набої

У лісосмузі Основ'янського району Харкова рятувальники виявили 238 боєприпасів часів Другої світової війни. Про це ГУ ДСНС в Харківській області.

Рятувальники розповіли, що 22 грудня піротехнічною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України обстежила території для виявлення, вилучення і знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Роботи з розмінування велися в Жихорському лісі Основ'янського району міста Харкова.

Всього рятувальники знайшли 238 боєприпасів часів Другої світової війни, з яких: 31 артилерійський снаряд різного калібру, 5 мінометних мін, 2 авіабомби та 200 набоїв. Всі небезпечні знахідки вивезли на спеціальний полігон і підірвали.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими жителями провели роз'яснювальні бесіди щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів.

"Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання", - нагадали в ДСНС.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Козачій Лопані Дергачівського району Харківської області піротехніки ДСНС розмінували понад 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Піротехніки ДСНС досліджували місце знахідки на околиці селища. Поклади боєприпасів знаходилися на відстані до кілометра від житлових будинків. Всього піротехніки знайшли 34 боєприпасів, серед яких 20 артснарядів діаметром 50 мм, 3 снаряди діаметром 75 мм, 3 - діаметром 37 мм, а також 7 ручних німецьких гранат М-39 і 1 підстовбурну гранату.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися