У Харкові не пускають людей в один з центральних православних храмів (фото)

Під церквою росте число незадоволених

У Саржиному Яру, що знаходиться на станції метро "Ботанічний сад" в Харкові людей не пускають в храм. Про це повідомляє МГ "Об'єктив" з местасобитій.

Поліційні заявили, що зараз працюють обмеження щодо одночасного знаходження громадян у церквах. Таким чином перед храмом вишикувалася черга з людей на вулиці.

Правоохоронці тримають під контролем кількість прибулих. Вірян пускають частинами. Через обмеження зростає невдоволення. Частина парафіян обурені новими карантинними у свято Хрещення.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в день Хрещення Господнього, 19 січня, священники освятять воду в харківських джерелах. Про це повідомила міська влада. Освячення буде проходити на декількох джерелах міста, зокрема, в Саржиному Яру, на Олексіївці, на джерелах по вул. Мінераловодській, вул. Зубенко, вул. Джерельній, у Великій Данилівці, селищі Жуковського та ін. 19 січня, на Хрещення Господнє, о 8:00 відбудеться Божественна літургія, після якої пройде освячення води. У цей день воду будуть освячувати до вечора. У храмах ПЦУ Київського патріархату пускатимуть парафіян, але з обмеженнями та в масках. У храмах, які належать до УПЦ Московського патріархату, все буде проходити за традицією, без жорстких обмежень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися