Пожежа у харківському будинку для пенсіонерів: Правоохоронці знайшли та затримали власницю

Власниці будинку престарілих загрожує 3 до 8 лют в'язниці

У Харкові правоохоронці знайшли власницю будинку престарілих "Золотий вік", пожежа в якому забрав 15 життів. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За даними правоохоронців господиня будинку взяла лікарняний, та біля її квартири виставили наряди поліції. Згодом поліція Харківської області повідомила, що жінку доставили в поліцейську дільницю на допит. Також дає свідчення та завідувач будинку престарілих. В рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за ґратами, вже вирішується питання про затримання власниці пансіонату.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Нагадаємо, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. в 16: 53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок престарілих працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися