Харківська область вийшла в лідери України по сміттю

Дослідження по смітниках проводили екологи

Харківщина в міру забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Він розповів, що за 2020 рік екоінспекція знайшла по Україні 2144 стихійних звалищ. З цієї кількості прибрали тільки 60%. Порушники вимог природоохоронного законодавства виписали штрафи в розмірі 100 млн грн.

У Харківській області знайшли 451 смітник.

Андрій Мальований додав, що це все ще проблема - перероблення та утилізація відходів. У 22% населення взагалі немає можливості позбутися від сміття - його не вивозять. 2/3 полігонів не відповідають нормам екологічної безпеки.


Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Київському районі Харкова загорілося несанкціоноване сміттєзвалище. Рятувальники розповіли, що дзвінок з повідомленням про пожежу надійшов до них в 00:01. Пожежа почалася в провулку Шиловському, 11. На місце виклику приїхали 5 відділень ДСНС. На момент приїзду пожежників вогонь охопив сміття, гілки, дерева та автомобільні покришки на площі близько 200 кв.м.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися