Через «Харківобленерго» чиновники клали собі до кишені сотні тисяч гривень (ФОТО)

Прокуратура викрила корупційну схему в «Харківобленерго»

Через посадові особи акціонерного товариства "Харківобленерго" посадові особи приватних підприємств Дергачівського району Харківської області та Харкова організували корупційну схему. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

Відзначається, що посадові особи "Харківобленерго" налаштовували прилади обліку електричної енергії таким чином, що враховувалося лише 30% від фактичного обсягу споживання. Таким чином за грудень 2020 - січень 2021 зловмисники вкрали від 500 тис. грн до 1 млн грн.

Сьогодні, 11 лютого, в адміністративній будівлі "Харківобленерго", а також за місцем розташування інших підприємств силовики провели обшуки. Вони вилучили гроші, чорнові записи, документи, а також пошкоджені прилади обліку електричної енергії. Слідчі дії тривають. Зараз правоохоронці шукають усіх зловмисників.

Нагадаємо, обшуки проводяться на підставі постанов слідчого судді в рамках розслідування кримінального виробництва, відкритого за фактом зловживання службовим становищем службовими особами підприємства і заволодіння коштами АТ "Харківобленерго".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися