Харківський суд виправдав виховательку, через яку дитина викинулася з вікна

Прокурор оскаржив вирок, зазначивши, що на момент порушення закону обвинувачена отримувала вже пенсію, а суд, порушивши вимоги закону, призначив їй обмеження свободи

У Харкові апеляційний суд змінив покарання колишній виховательці дитячого садка, який не додивилася за дитиною, що призвело до отримання останньої травм. Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на вирок Харківського апеляційного суду.

Відомо, що обвинувачувана працювала вихователькою в яслах-садку №366 на вулиці Героїв Праці. Вдень 18 квітня 2016 жінка вивела на прогулянку дітей групи №9, однак не помітила в груповій кімнаті дитини та закрила її в приміщенні. Дівчинка не змогла відкрити двері кімнати, розташованої на другому поверсі, і вирішила вистрибнути з вікна. Дитина залізла на підвіконня, відкрив вікно і стрибнула з другого поверху. В результаті падіння дівчинка отримала струс головного мозку, переломи грудних хребців.

Московський районний суд Харкова у вересні 2016 дав жінці 2 роки обмеження волі з випробувальним терміном в один рік. Прокурор оскаржив вирок, зазначивши, що на момент вчинення правопорушення обвинувачена досягла пенсійного віку, а суд, порушивши вимоги закону, призначив їй обмеження свободи. Прокурор звертався до апеляційного суду з проханням змінити вирок на штраф в розмірі 1,7 тис. грн.

Суд скаргу прокурора задовольнив, вирок Московського районного суду в частині призначеного покарання скасував і замінив його на штраф. При цьому на підставі Закону "Про амністію" суд звільнив жінку від відбування покарання.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський апеляційний суд не став скасовувати арешт для керівника згорілого будинку для літніх людей "Золотий час" Ольги Кравченко та адміністратора закладу Ігоря Мирончука. "Сьогодні суд розглянув апеляційні скарги двох підозрюваних і залишив під вартою", - розповів представник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко. Захист Ольги Кравченко апелювала до того, що у підозрюваної є неповнолітня дитина і хворий батько.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися