У Харкові СБУ «накрила» торговця зброї

Харків'янин займався переробкою застарілих зразків зброї для приведення його в бойовий стан

Служба безпеки України блокувала на Харківщині і Полтавщині незаконне виготовлення і продаж вогнепальної зброї і боєприпасів. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Так, за попередніми даними слідства, двоє жителів Харкова та Кременчука займалися переробкою застарілих зразків зброї для приведення її в бойовий стан, щоб потім продати. Майстерні з виготовлення зброї вони облаштували за місцем проживання - в приватному будинку і квартирі. Своїх клієнтів чоловіки підшукували за допомогою спеціалізованих інтернет-платформ. Потім поштою переправляли їм готовий товар.

"Під час проведення обшуків за місцем проживання чоловіків, силовики виявили 2 пістолета-кулемета, 13 пістолетів і револьверів, 2 гвинтівки, велику кількість комплектуючих до вогнепальної зброї та набоїв різного калібру. Зараз вирішується питання про повідомлення жителям Харкова та Кременчука про підозру. Вилучені зразки зброї передали на експертизу", - розповіли в спецслужбі.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх людей, причетних до незаконної діяльності.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харківській області на базі Чугуївського гарнізону пройшли військові навчання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися